İçeriğe Geçiniz Efem

İlyas BAT Muhtelif Tecrübeler Silsilesi

  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • İletişim
  • İş Teklifi
  • Kütüphanem
  • Almak İstediklerim
Anasayfa > doğu illerine vergi muafiyeti
02.06.2011

Doğu İllerine Vergi Muafiyeti İstiyorum(z)

Herhangi küçük bir doğu ilinde hiç yaşadınız mı? Hiçbir sinema filmi görüp de ah ulan keşke sinema olsa da gitsek diye içinizden geçirdiniz mi? Avmleri sadece tvlerde veya iş gezilerinde görüp de benim bir püskevitim pardon Avm’m olsa diye hiç iç geçirdiniz mi? Geçirmeyin olmaz. Arz – talep döngüsünde küçük ve az gelişmiş illerde bu yatırımlar, yatırımcıya pek cazip gelmez. Onun açısından da bakmak lazım, mantıklı. Ortaya koyduğum para bana bir şeyler kazandırmayacaksa ne yapayım öyle yatırımı.
Peki o zaman neden yaşayalım bu illerde? Zaten yaşamıyorlar da. Gözü biraz açılan hemen göç… Ondan dolayı durmadan nüfusları azalıyor. Peki ey hükümet neden doğu illerini cazip kılacak adımlar atmıyorsun. Mesela ben burada az vergi versem. Benzini 4,25 yerine 3,5 e alsam. %8 Kdv yerine %3 Kdv versem. Böylece çeşitli dezavantajları görmesem. Göç etmesem. Efendim duyamadım ‘ana mı da alıp gideyim mi?’ böyle devam ederse alıp gideceğim zaten büyükşehirlere.
Sorun olan kaynak mı? O da hazır yav şu muhalefetle iş birliği yapın kaynak Kemal. Hesap uzmanımız halleder(miş). İşin ironik tarafı bir yana, istenirse kaynak bulunur. Zaten küçük şehirler nüfus itibariyle küçük olduğu için ülkenin lokomotif illerinden gelen vergi gelirleri aynı kalacak. Sözgelimi 76 bin nüfuslu Iğdır’da yapılacak böyle bir indirim bütçeyi ne kadar etkiler ki?
Adaletsizliği önlemek açısından büyük başlarda yapılmaz böyle bir durum. Mesela araba satışları muaf kalır ya da ev, arsa. Büyük illerdeki zenginlerden halkın yerlisine fırsat kalmaz yoksa. Diğer durumda 50 litre benzin veya 1 kilo domates için de kimse kalkıp Ankara’dan Iğdır’a gelmez sanırım.
Zaten sanayide teşvik var gibi bir şeyler duyuyorum. Evet doğru var ama o teşvikten halk yararlanmıyor ki. Zenginler daha zengin oluyor o kadar. Üstelik yine batıdaki illerde.

Yorum yapsana

Okuyorum

  • Beni Kör Kuyularda (238 / 64)

İçerik Kategorileri

  • Blog Yazıları 130
  • Kıskanılacak Şiirler Antolojisi 31
  • Şiirlerim 75

Son 5 Yorum

  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Taner YİTMEZ
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Efecan
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Sezgi Ayver
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Kadir AKBULUT
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Burak

Okudum

  • Bab-ı Esrar
  • Geceyarısı Çocukları
  • Yaprak Fırtınası
  • Kinyas ve Kayra
  • Günden Kalanlar
  • Tümünü Gör »

Favori Kitaplarım

  • Günden Kalanlar
  • 1984 (Özel Basım)
  • Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
  • Beyaz Zambaklar Ülkesinde
  • Bülbülü Öldürmek
  • Huzursuzluğun Kitabı
  • Tümünü Gör »

Arşivimiz

İlyas BAT Muhtelif Tecrübeler Silsilesi
Her şey 2010'da insanlığa hizmet için başladı...