İçeriğe Geçiniz Efem

İlyas BAT Muhtelif Tecrübeler Silsilesi

  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • İletişim
  • İş Teklifi
  • Kütüphanem
  • Almak İstediklerim
Anasayfa > Lanet Olsun İçimdeki Kurtlar Vadisi Sevgisine
03 Mart 2011

Blog Yazıları

Lanet Olsun İçimdeki Kurtlar Vadisi Sevgisine

kurtlar vadisi filistinŞu başlığa bu kadar klasik bir replik atmak istemezdim ama gerçekten lanet olsun şu Kurtlar Vadisi sevgisine. Bugün Erzurum’a yeni geldim gelir gelmez ders kaydımı hallettikten sonra hemen sinemaya koştum. Daha Kurtlar Vadisi Filistin‘i izlememiştim çünkü. Büyük umutlar besliyordum film için. Hatta tatilde bir günlüğüne Erzurum’a gelip filmi izleyip dönmek istiyordum o kadar yani.

Neyse efendim film güzel bir aksiyon sahnesiyle başlıyor. Zaten filmde ne var ne yok fragmanda görüyormuşuz. İki çatışma sahnesinden başka hiçbir şey izlemedik film boyunca. Ne bir kurgu ne adam akıllı senaryo var. Hadi Polat’ın Rambo’luğunu geçtik, her attığını vurmasını geçtik. Olur o kadar filmdir sonuçta bu kadar olağanüstülük olmasa film cazip gelmez kimseye sonuçta.

Pana film en kısa şekilden şu gemi baskınını nasıl paraya dönüştürürüzün hesabını yapmış sanırım. Polat’ı ve ekibini kim İsrail’e gönderdi. Diplomatik dokunulmazlığı kim verdi onlara (en son KGT’den tabiri caizse aforoz edilmiştiler), dahası amacın ne senin adam? Film Filistin’de başlıyor, Filistin’de şu Moşe’yi öldürdükten sonra bitiyor. Evet açık açık senaryo söylemekten hep imtina etmişimdir ama olay budur yani büyük şeyler beklemeyin. İşte arada da gerçekten hakkını veren çatışma sahneleri var ama yazının başında dediğim gibi kurgu ve senaryo yok. İşin açığı şu modern filmlerdeki gibi filmin sonunda filmin başını anlatmalarını ve olayın nasıl geliştiğini, Polat’ın oraya nasıl gittiğini falan anlatmalarını bekliyordum ama fos.

Sanırım filmin başını ziyaretçinin muhayyilesine bırakmışlar. Ben de şöyle düşündüm:

Polat: Memati lan kalk İsrail’e gidiyoruz.
Memati: Hayırdır usta?
Abdülhey: Ne hayırı abi gidelim işte ne zamandır film çekmiyoruz.
Polat: Gemiyi bastılar ya olum biz de bir iki yahudi öldürelim.
Memati: Plan nedir usta?
Polat: Ya bize artistlik yapan bir iki askeri öldürelim gerisi Allah kerim hallederiz bir şekilde.
Daha sonra Başbakan aranır durum izah edilir ve Dış İşleri Bakanlığı bunlara diplomatik dokunulmazlığı verir her ne kadar 5 para etmese de.

Şimdi buraya kadar her şey güzel de filmden sonra ne olacak? Umarım Polat ve ekibi orada kalmaz yoksa Ermeni soykırımından sonra bir de Yahudi soykırım iddialarıyla uğraşacağız.

Neyse fazla da uzatmayalım sıkılmayın sonra velhasıl kelam izlemeyin filmi. Gerçekten izlemeyin görüp göreceğiniz şey fragmanda görünen bir iki aksiyon sahnesi. Onu da fragmanda beleşe görüyoruz zaten.

Tebrik

Ya şu filmde tek beğendiğim şey Erdal Beşikçioğlu’nun oyunculuğu oldu. Gerçekten adam hakkını vermiş. Harika bir iş çıkarmış. Bir de Vali filmi vardı orada da güzel iş çıkarmıştı ama bu film kariyerinde bir zirve sanırım.

Müzikler Kurtlar Vadisi konseptine yakışır olmuş. Kalan Müzik iyi bir iş çıkarmış bu konuda.

Son olarak kolayı 3.5 tlye sokan pardon satan Cinebonus‘a sonsuz teşekkürler. Bir daha sizden içecek alırsam iki olsun.

Benzer Yazılar:

  1. Hızlı ve Öfkeli 5 – Rio Soygunu
  2. İp Man
  3. Para Kazandıran İnternet Siteleri Oluşturmak
  4. Rina
  5. Sanat Kusuyorum : Ölü Ozanlar Derneği
  6. Seni Seviyorum Diyemeyen Adam
  7. Şeytanın Avukatı

Önceki Legalleşiyorum

Sonraki Son Sürat Kpss

İlyas Bat

İlyas Bat

1989'da dünyaya geldiğim söyleniyor ama bilinçli bir şahitlik süreci geçirmediğim için şüpheyle yaklaşıyorum, yüz yıllardır yaşıyormuşum gibi bir hissiyat var içimde. Beni tanıyanların bir kısmı edebiyat öğretmeni diğer bir kısmı ise web developer olduğumu söylerler, bunlar ekmek kapım olmakla beraber en önemli mesleğim üşengeçliktir. Fazla detay bünyeye zarar olduğundan bu kadarı kafi diyerek sözlerimi sonlandırıyorum.

kitap

Kitap Ismarlamak İster misin?

Yazıyı beğendin mi? Yenisi olsa da okusak diye iç mi geçirdin? O zaman yukarıdan benzer yazılara göz at, ne göz atmış mısın? O zaman yazıların yazarına bir kitap ısmarlamaya ne dersin? Hem belki hasbihal ederiz hediye ettiğin kitap üstüne. Tam da bu durum için oluşturulmuş güzel bir listem var, görmek için tıklaman yeterli. Buradan »

Okuyorum

  • Sırtlan Payı (502 / 1)

İçerik Kategorileri

  • Blog Yazıları 131
  • Kıskanılacak Şiirler Antolojisi 31
  • Şiirlerim 75

Son 5 Yorum

  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Taner YİTMEZ
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Efecan
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Sezgi Ayver
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Kadir AKBULUT
  • Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Meslek Kurası için Burak

Okudum

  • Barbarın Kahkahası
  • Beyaz Kale
  • Burma Günleri
  • Yeraltından Notlar
  • Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
  • Tümünü Gör »

Okuyacağım

  • İn
  • Sefiller I. Cilt
  • Sefiller II. Cilt
  • Tragedyanın Doğuşu
  • Ulysses
  • Gurur ve Önyargı
  • Tümünü Gör »

Favori Kitaplarım

  • Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
  • Beyaz Zambaklar Ülkesinde
  • Bülbülü Öldürmek
  • Huzursuzluğun Kitabı
  • Yol Ayrımındaki Türkiye Ya Özgürlük Ya Sefalet
  • Gece
  • Tümünü Gör »

Son İzlediklerim

  • La La Land (2016)
  • Sürü (1979)
  • Yol (1982)
  • X-Men: Apocalypse (2016)
  • Canım Kardeşim (1973)
Puanı: 8.8
Puanı: 8.3
Puanı: 8.2
Puanı: 7.3
Puanı: 8.8

Arşivimiz

Takip Edilesi Siteler

  • Mserdark
  • Dünyalılar
  • Dünya Halleri
  • Karpuz Kabuğuna Yazılar Yazmak
  • Sınav YGS LYS KPSS

İlyas BAT Muhtelif Tecrübeler Silsilesi
Her şey 2010'da insanlığa hizmet için başladı...